Les granotes estem preparant un taller de cuina que realitzarem amb Miguel, el cuiner de l’escola. L’altre dia, va vindre a ajudar-nos a seleccionar els ingredients els quals necessitarem; concretament, per a cuinar un bescuit de dàtils.
Encara que alguns ingredients els podia aconseguir ell perquè els utilitzen diàriament per al menú de l’escola, com l’oli o el sucre, molts altres decidirem anar nosaltres a comprar-los. Així que hem anat al Mercat Central de València.
En arribar al Mercat, ens va cridar molt l’atenció els seus colors i el sostre cobert per arcs i cúpules molt altes que abans d’anar, varem treballar al taller d’alfabetització visual amb la mestra Patricia. També, ens va sorprendre la quantitat de llocs i tots els tipus de menjar que hi havia. Al principi, vam recórrer la zona de les fruites i verdures, després la carn i la fruita, i finalment les parades de peix.



Hem reconegut molts dels aliments que havíem conegut abans a l’aula, com la fruita de drac, el kumquat o el alquequenje. Ens havíem de fixar molt bé en els aliments, com també, parar i demanar-los als venedors. El mercat estava ple de turistes, així que vam haver d’aprendre a guardar el torn i esperar fins que ens atengueren.



Les granotes amb molta educació varem parlar amb els treballadors i varem demanar el que necessitàvem. També, hem pogut pagar les compres fixant-nos molt bé en les monedes i bitllets que ens quedaven, i calculant quant ens haurien de retornar.


El pare de Sofía O. te una parada al mercat de empanades típiques argentines, així que ens va preparar un esmorsar exquisit de empanades de formatge i pernil dolç que estaven… Delicioses! Mil gràcies per tot!




Finalment, en arribar a classe hem classificat tots els aliments que havíem portat: fruits deshidratats, dàtils, panela, tomaques d’arbre i fruita de la passió (que després vam poder menjar com a postre a l’escola). I per descomptat, hem provat el seu sabor i textura. Així com també els nostres pares i mares!





Alumnes de 5 anys